About

Εάν τα αεροδρόμια συμβολίζουν την οριστική και αμετάκλητη νίκη του ανθρώπου επί φύσης, τα πάρκινγκ μηχανών αποκαλύπτουν την αέναη μάχη του EQ κόντρα στο IQ, τη μόνιμη σύγκρουση μεταξύ συμβατικότητας και ελευθερίας.

Δεν γεννήθηκα μηχανόβια , δεν ασχολήθηκα καν νέα με τους δύο μηχανοκίνητους τροχούς. Δεν έκανα ποτέ όνειρα να γυρίσω όλον τον κόσμο με δύο μπαγκαζιέρες πίσω από τους γλουτούς μου. Αλλά οι εμπειρίες, της εδώ και 5 χρόνια ενήλικης ζωής μου, ξεπερνούν ακόμα και το πιο τρελό εικονικό κόσμο που πλάθει ένα βρέφος, είναι πιο έντονες και από τους πρώτους οργασμούς έφηβης μαθήτριας.

Το blog αυτό δεν δημιουργήθηκε ούτε για να μεταφέρει εικόνες και τοπία, ούτε για να «προτείνει» διαδρομές και καταλύματα. Δεν δημιουργήθηκε για να δώσει συμβουλές . Το blog αυτό δημιουργήθηκε απλά για να μεταφέρει σε ψηφιακό περιεχόμενο τις σκέψεις που παράγονται μέσα σε ένα κεφάλι που δέχεται πιέσεις από ένα κράνος. Τα συναισθήματα δεν γίνεται να μεταφερθούν, ποτέ τα pixels μιας οθόνης δεν θα μπορέσουν να αποτυπώσουν ούτε στο ελάχιστο τις ορμόνες που παράγει το ανθρώπινο σώμα όταν είναι εκτεθειμένο στην ταχύτητα και στον άνεμο.

Αυτό το νόημα δεν έχουν, εξάλλου, τα ημερολόγια; Γι’ αυτό δεν καταγράφαμε τις σκέψεις μας όταν ήμασταν μικρά παιδιά; Για να μάθουμε τι πραγματικά θέλαμε, να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Η μηχανή δεν είναι χόμπι, η μηχανή είμαι εγώ.

If airports symbolize the final and irrevocable victory of man over nature, the motorcycles parking lots reveal the perpetual battle of the EQ against the IQ, the permanent conflict between conventionality and freedom.
I was not born a biker, I didn’t even dealt , while I was young, with the two motorized wheels. I never did dream to go around the world with two panniers behind my buttocks. But the experiences of the last five years of my adult life, are beyond even the craziest virtual world that creates an infant, are more affirmed than the first orgasms of a teenage student.
This blog has not been created nor to transfer images and landscapes, or to ‘propose’ routes and accommodations. It has not been created to give advice. This blog has simply been created to transfer digital content thoughts produced in a head that is under pressure from a helmet. The emotions can not be transferred, never the pixels of a screen will  be able to capture iota the hormones produced by the human body while it is exposed to the speed and to the wind.
Isn’t that the meaning after all, of the diaries? Isn’t that the reason that we did record  our thoughts when we were kids? To find out what we really wanted, to find out who we really are.

The motorcycle is not a hobby, the motorcycle is me.

Advertisements

12 Comments Add yours

 1. Oliver Hunt says:

  Ωραία παρουσίαση. Πάρα πολύ όμορφο. Μπράβο Πολυτίμη.
  Όταν μπήκα και γώ πρόσφατα στους κύκλους των δυο τροχών, πρώτα άκουσα για σένα και αναρωτήθηκα υπάρχουν αμαζόνες, μετά σε είδα σε μερικές φωτογραφίες και ένοιωσα την θετική αύρα που εξέπεμπες. Όταν σε είδα να παρκάρεις στους κλασικούς μια Πέμπτη σκίρτησα και έτρεξα να σου μιλήσω. Η χαρά που ένοιωσα ήταν απερίγραπτη. Όσα είχα διαισθανθεί βγαίναν αλήθεια, και συνεχίζουν. Πόλυ είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και χαίρομαι που είμαστε φίλοι και μοιράζομαι μαζί σου τα ταξίδια σου τις σκέψεις σου και τις όμορφες φωτογραφίες σου. Σε ευχαριστώ.
  Νάσαι γερή δυνατή και πάντα να απολαμβάνεις τη ζωή.

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Oliver…τόσο όμορφα λόγια δεν τα ακούει κάποιος συχνά..και ούτε πιστεύω ότι τα αξίζω! Τι να πω…το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό! Να είσαι πάντα καλά, χαμογελαστός και αισιόδοξος και σου εύχομαι να κάνεις και εσύ τα ταξίδια που ονειρεύεσαι! Φύγαμε (σύντομα) για νέες περιπέτειες! 🙂

   Like

 2. Jennifer Barr Whaley says:

  Discovering and cultivating a passion is one of the keys to a meaningful life…So ride, beautiful cousin, ride on! And thanks for sharing your passion.

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Thank you very much my dear Jennifer..beautiful words! Looking forwards to seeing you soon! xxx

   Like

 3. Σταύρος Παντερης says:

  Είχα την τύχη να σε συναντήσω στις πρώτες σου στροφές σε κάποιο οδοιπορικο μάλλον 36αωρο.Μια ψηλόλιγνη ευγενική συμπαθής κοπέλα , μια χαρούμενη νέα αναβατρια με εμφανή τα σημάδια του νέου ! Έπειτα κάποια στιγμή συνφαγαμε ένα βράδυ στη Φλώρινα (24αωρο ) , στα παραπάνω πρόσθεσα και την καλή αίσθηση του χιούμορ , (θυμήσου τα γλυκά που έφερε ο Μαρίνο με ταξί ! ) . Βέβαια ακόμα σφιγμένη και συντηρητική στο δρόμο αλλά με αξιοσημείωτη αντοχή ! Και μετά στο προπέρσινο 36αωρο αργά το βράδυ μετά την έξοδο από εθνική για Καμένα Βούρλα με προσπέρασες ! ! ! Με μία προσπέραση γρήγορη και ξεκάθαρη χωρίς ρίσκο για κανέναν , μια προσπέραση υπεροχής μετά από 1800 περίπου χλμ μέσα σε 36 ώρες ! ! Έπρεπε να φτάσω στον τερματισμό για να συνειδητοποιήσω ότι ήσουν εσύ ! Την συνέχεια της διτροχης ζωής σου την απολαμβάνω από τις φωτογραφίες σου χαρούμενος και εντυπωσιασμένος , και γιατί τα μέρη που ταξιδεύεις είναι όνειρα για κάθε μοτοσικλετιστή αλλά και γιατί φαίνεται να το απολαμβάνεις ! ! ! Καλούς και ασφαλείς δρόμους να έχεις Πολυτίμη και ελπίζω σε ένα τουλάχιστον από τα απίστευτα ταξίδια σου να με ξαναπροσπερασης. 😉

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Σταύρο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου να το διαβάσεις και για τα σχόλιά σου. Οι περιγραφές σου καταπληκτικές και λεπτομερέστατες με φοβερή ακρίβεια όλες! Θυμάσαι όλα τα περιστατικά ακριβώς όπως έγιναν! Μπράβο σου και χίλια ευχαριστώ και πάλι. Συνέχισε να μου γράφεις, με ενδιαφέρει πολύ ο λόγος σου όπως και όλων των φίλων. Εύχομαι να σε δω στο 36ωρο..μόλις γράφτηκα!

   Like

 4. Vaggelis Nafpaktos says:

  Πολύ ωραίο blog.Το μονο βέβαιο ειναι πως τα συναισθήματα που μας βγάζουν τα τοπία που βλέπουμε είναι δύσκολο να εκφραστούν με λέξεις.Το καταπληκτικό όμως είναι οτι εσύ τα καταφέρνεις πάρα πολύ καλά!!!Προσωπικά “ταξιδεύω” μαζί σου…
  Καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθια!!!!

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Βαγγέλη σ’ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Τα χρειάζομαι για να ..βελτιώνομαι! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι τα συναισθήματα είναι δύσκολο να τα εκφράσει προφορικά ή να τα γράψει κάποιος. Δεν ξέρω τι καταφέρνω. Σίγουρα γράφω κάποια τουλάχιστον συναισθήματα που μου βγαίνουν αλλά …ο δρόμος είναι μακρύς! Και αυτό μας αρέσει ούτως ή άλλως και νομίζω ότι συμφωνείς!

   Like

 5. Kat Mourou says:

  Το blog είναι εξαιρετικό, ακριβώς επειδή μεταφέρεις αισθήσεις και συναισθήματα, αν είχε και πιο πολλές φωτογραφίες θα ήταν τέλειο 😉

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια…χαίρομαι που μεταφέρονται έστω λίγο οι “αισθήσεις και τα συναισθήματα” ΄όπως πολύ όμορφα αναφέρεις, γιατί για μένα αυτός είναι κυρίως ο σκοπός..οι διαδρομές και τα ταξίδια και τα όμορφα τοπία δεν τελειώνουν ποτέ, το άλλο κομμάτι όμως και για μένα έχει τη μεγαλύτερη σημασία..τα συναισθήματα που με γεμίζουν όλα αυτά! Φωτογραφίες άπειρες, θα χρειαστώ επιπλέον χώρο σύντομα! Θα ανεβάζω και άλλες αφού μου το ζήτησες! Σ’ ευχαριστώ και πάλι.

   Like

 6. Nikos says:

  όμορφο blog, εξαιρετικό about!
  Keep on riding και βέβαια keep on writing 🙂

  Liked by 1 person

  1. Polytimi_b says:

   Ευχαριστώ πολύ Νίκο για τα καλά σου λόγια! Keep on riding too..see you on the road!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s